Particulars

Punts de recàrrega VE

Els vehicles elèctrics són el futur de la mobilitat i estan molt lligats a l’autoproducció d’energia.

Si a més de fer sostenible el consum d’energia a la teva llar vols que la teva mobilitat també ho sigui, t’informem de les diferents alternatives que tens i t’oferim la possibilitat d’integrar el punt de recàrrega en la gestió de la instal·lació fotovoltaica.

En funció dels diferents tipus de connector del cotxe i de la velocitat de càrrega, hi ha diferents tipus de carregadors. Els més habituals són aquests:

Punt de recàrrega Shucko Punt de recàrrega Mennekes
Shucko Mennekes
Càrrega lenta: 10 hores Càrrega semi-lenta: 6-8 hores Càrrega ràpida: 2 hores Càrrega ultrarràpida: 30 min – 1 hora
10 A – 2,3 kW 16 A / 32 A
3,68 kW – 7,2 kW
22 kW 50 kW
Principalment per a motos. El temps de càrrega d’un cotxe amb aquest tipus de connector és molt llarg. Carregador més habitual en habitatges. Serveixen principalment per a la càrrega d’ús del vehicle. Carregadors que es troben habitualment en centres comercials o per a flotes d’empresa. S’utilitzen principalment per a càrregues d’oportunitat. Electrolineres. Per a càrregues puntuals i de necessitat.
Shucko Mennekes Mennekes

El més habitual per a habitatges és el Mennekes de càrrega semi-lenta, que permet tenir el cotxe carregat en 6-8 hores. Per tenir aquest punt de recàrrega cal tenir una potència contractada de com a mínim 4 kW.

Aquests carregadors es poden integrar a les marquesines fotovoltaiques, tal com s’explica a l’apartat “Serveis-Marquesines” d’aquesta mateixa web.

Carregadors solars de vehicle elèctric

A més, també hi ha punts de recàrrega vinculats a la instal·lació fotovoltaica que es comuniquen entre ells per tal de fer una millor gestió de l’energia. Aquests punts poden programar-se des del mòbil, aprofiten els excedents per carregar el vehicle més ràpidament sense que l’usuari n’hagi d’estar pendent, i permeten programar un estat de càrrega a una hora concreta per assegurar que encara que no hi hagi excedents el vehicle estarà carregat.

Punts de recàrregaPunts de recàrregaPunts de recàrregaPunts de recàrrega

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem sobre quina és la millor alternativa de punt de recàrrega per complementar la teva instal·lació fotovoltaica.